CONDIȚIILE DE RETURNARE

Inregistrarea returului/schimbului de produse de bună calitate:

Dragi cumparatori, termenul de înregistrare a returului este de14 zile calendaristice de la data primirii bunurilor (zilele de weekend şi de sărbători nu fac excepţie). Coletele trimise mai tîrziu de termenul specificat, nu vor fi înregistrate!

Dacă dintrun motiv oarecare produsul primit nu va convenit, îl puteți returna sau schimba în termen de 14 zile de la primirea coletului.(Articolul IV redactat ПП188 din data 02.11.07, МО175-177/09.11.07 paj. 1232)1.  

Pentru înregistrarea returului, trebuie să:

  1. Imprimați şi completaţi o cerere de restituire a bunurilor;
  2. Face o copie a buletinului de identitate;
  3. Ataşaţi bonul fiscal /copie bonului fiscal (sau factura produsului);
  4. Specificaţi separat detaliile cardului bancar (pentru oformarea returului). Rechezitele bancare, cererea de returnare şi copiabuletinului de identitate trebuie să fie emise de la aceeaşi persoană fizică!
  5. Trimiteți prin Poșta Moldovei (actele şi bunurile):

Cui: Golovinova Mariana

Unde: 3100 or. Bălți str. Ștefan cel Mare 49

      6.   Păstrați bonul fisca după expediera coletului poștal.

      7.   Prelucrarea cererii va incepe imediat ce primim coletul la depozit. În termen de 10 zile de la primirea coletului vom trimite banii pentru returnarea produsului. Perioada de rambursare depinde de reglementările interne al birourilor poștale din Republica Moldova şi Banca beneficiarului;

      8.   Coletul se va oforma fără opțiunea  contra ramburs;

Metode de rambursare a banilor:

     a.  remiterea de bani prin transfer de bani;

     b.  rambursarea pe cardul Bancar al cumpărătorului (Rechezitele bancare, cererea de returnare şi copia buletinului de identitate trebuie să fie emise de la aceeaşi persoană fizică!), (numai pe teritoriul Republicii Moldova);

Vă atenționăm, dacă returnați mai mult de un produs e nevoie de perfectat o cerere separată pentru fiecare poziție!

Toate costurile de returnare a bunurilor, cumpărătorul le achită personal!

Pentru orice întrebări aveţi posibilitatea de a ne scrie pe e-mail şi noi, cu promptitudine, vă vom oferi un răspuns: order@out-stay.com

Returnarea produsului de o calitate corespunzătoare (în perioada de garanţie):

În timpul perioadei de garanţie (30 zile), cumpărătorul are dreptul de a returna bunurile de calitate corespunzătoare Vînzătorului.

Pentru a oforma returul (în perioada de garanție), trebuie să trimiteţi o fotografie cu un defectul depistat prin e-mail:order@out-stay.com.

1. În cazul în care va fi confirmat defectul în baza  fotografiei, pachetul de documente şi produsul vor fie transmise vânzătorului la adresa: 3100 or. Bălți str. Ștefan cel Mare 49, Golovinova Mariana.

Pentru oformarea returului aveți nevoie de:

-     Imprimați şi completaţi o cerere de restituire a bunurilor;

-     Faceți o copie a buletinului de identitate;

-     Ataşaţi bonul fiscal /copie bonului fiscal (sau factura produsului);

-     În plus, trimite  chitanţa în format scanat despre expedierea coletului la adresa mail: order@out-stay.com;

-    Vânzătorul se obligă să revizuiască produsul şi dacă este necesar, să efectuieze repararea produsului din contul vânzătorului;

-     Dacă vânzătorul decide să returneze banii, în termen de 14 zile de la primirea coletului vom returna bani pentru produsul returnat.Perioada de rambursare depinde de reglementările interne al biroului de remitenţ "Золотая Корона" şi Banca cumpărătorului.

2. Dacă vânzătorul are îndoieli referitor la defectul produsului (un răspuns în răspunsul la scrisoarea dumneavoastră), de asemenea, va trebui să trimiteți produsul şi pachetul de documente la adresa: 3100 or. Bălți str. Ștefan cel Mare 49, Golovinova Mariana

După primirea produsului, Vanzatorul se obligă, din propriile surse, să examineze calitata produsului.

-      În caz de o concluzie pozitivă în favoarea cumpărătorului, Vânzătorul se obligă să restituie banii pentru produs, cât și cheltuielile pentru returnarea lui.

-       În cazul în care ca urmare a examinării s-a constatat, că defectele au apărut ca urmare a unor circumstanţe pentru care vânzătorul nu răspunde ( încălcarea regulilor de exploatare, stocare şi de îngrijire a încălţămintei), Cumpărătorul rambursează vânzătorului costurile pentru expertiză, la rândul său, produsul este returnat către cumpărător.Conform legii "Privind protecţia drepturilor consumatorilor"

Nu se va schimba, returna sau repara produsul:

-       defecte, formate ca urmare a exploatării într-un mediu ce nu corespunde destinației produsului;

-       cu deteriorări mecanice (arsuri, taieturi, jupituri, etc.);

-       distorsionate ca urmare a purtării greşite, uscare, pierderii calitîții ca urmare a expunerii chimice şi cu alte deteriorări cauzate din vina cumpărătorului; 

-       produs reparat de către cumpărător până la prezentarea acestuia vânzătorului;

-       garanţia nu se răsfrânge pe accesorii şi componentele acestora (dantele, fermoare, flecuri, tălpi interioare, «Velcro» capse, catarame, etc.).

 

Returnarea produsului de o calitate necorespunzătoare (după expirarea perioadei de garanţie):

După expirarea perioadei de garanţie (30 zile), cumpărătorul are dreptul de a returna produsul de calitate necorespunzătoare.

Pentru a efectua returul, cumpărătorul va efectua expertiza din contul personal. Avizul pozitivă al expertizei și produsul va fi eexpediată de cumpărător la adresa noastră (a se vedea mai sus), cu următorul set de documente:

-      Avizul de specialitate cu privire la calitatea produselor;

-      Cererea completată de restituire a produsului;

-      Copia buletinului de identitate;

-      Copia bonului fiscal (sau facturii fiscale);

-      Chitanţa în format scanat despre expedierea coletului.

Prelucrarea cererii va incepe imediat ce primim coletul la depozit . În termen de 10 zile de la primirea coletului vom trimite banii pentru returnarea produsului. Perioada de rambursare depinde de reglementările interne al birourilor poștale din Republica Moldova şi Banca beneficiarului.

1  LEGEA CU PRIVIRE LA PROTECȚIA DREPTURILOR CONSUMATORILOR

IV.  Modul de înlocuire a  produselor  de calitate corespunzătoare   

22. Consumatorul este în drept să ceară vînzătorului/producătorului înlocuirea  produsului nealimentar de calitate corespunzătoare cu unul similar în unitatea de comerţ unde a fost procurat, dacă produsul nu i s-a potrivit după formă,  model, culoare, mărime sau nu poate fi utilizat conform destinaţiei din alte motive, cu excepţia produselor nealimentare de calitate corespunzătoare specificate în anexa nr. 2.

23. Consumatorul are dreptul să ceară înlocuirea produsului de calitate corespunzătoare în decurs de 14 zile calendaristice, exceptînd data procurării.

Înlocuirea produsului  de calitate corespunzătoare se efectuează dacă acest produs nu a fost utilizat  (şi-a păstrat aspectul exterior, sigiliile şi etichetele fabricii, dacă erau), proprietăţile de consum, precum şi cu prezentarea bonului  de casă sau a unui alt document  care confirmă faptul procurării produsului, eliberat consumatorului împreună cu produsul vîndut.

24.  În cazul în care la momentul adresării consumatorului unitatea de comerţ nu dispune de un produs similar cu cel returnat, consumatorul este în drept să rezilieze contractul de vînzare-cumpărare şi să ceară restituirea sumei plătite pentru produs, iar vînzătorul este obligat să primească produsul respectiv şi să restituie suma plătită.

Cerere de restituire/schimbare a produsului